söndag 31 januari 2010

Fem delsträckor till

Det har fortsatt gå framåt med en rasande fart i båda lagen och hela fem nya sträckor är avklarade sen förra summeringen. Det är jätteroligt att ni är engagerade, men kom ihåg att ni inte behöver känna någon stress över att vara snabba med era bidrag för ni har ju ett par dagar på er att fundera på det tema ni får. Och det är alltid roligt med bilder som är fotograferade just för temat, så utnyttja tiden om ni behöver det.

Här kommer en uppdatering om vad som hänt sen sist och för lag 1 kan vi bocka av två etapper. Först har vi Jannikah på sträcka #6 och hon fick sätta tänderna i KriBos tema Värme.

-En varm sol i bakgrunden och värmeljus fick det bli, säger Jannikah och här ovan är en av bilderna. Till #7, Ingalill, skickade hon temat Längtan.

-Min första bild är min längtan till värmen blommorna och alla mysiga utflykter jag kommer att göra, skriver Ingalill. Och sedan skickar hon stafettpinnen vidare till lag 1:s deltagare #8 Barbro S, som får klura på hur hon ska tolka Oväntat.


För lag 2 har tre personer gjort sina teman och först ut i den trion var #4. Fossing hade fått tema Söndagsmiddag av Kadermo.

-... den sista visar det som kommer att bli söndagsmiddag här hemma, säger Fossing om ovanstående bild. Sen vill han veta hur #5 Chris & Jonas tolkar temat Längtan.

Paret i foto svarar med att säga:
-Inget tema kunde väl passa bättre än just Längtan som tema för vårt bidrag... ... Just i detta nu är Par i Foto på var sitt håll och det gör att det längtas lite extra. Efter fullgjort uppdrag skickar de tema Support till deltagare #6, Marie.

- Det jag tänker mest på när jag hör ordet support är ju såklart hemmalaget i våra hjärtan - HV71!!! SM-Guld får ju nästan en hel stad att bli supporters. Så här såg det ut när Svenska Mästarna hyllades 2008, säger Marie och visar sin supportertriss.

Näst på tur i lag 2 efter Marie står Pennelina som Marie gav tema Ljuset.

Om ni klickar på bilderna kommer ni till respektive deltagares stafettinlägg och nedan kan ni se hur långt stafetterna kommit.

Hälsningar Helena

..........................................................................................

STAFETTLAG 1.
  1. foto CHIP: Från ovan
  2. Livsturistens Guldkorn i bilder: Förbindelse
  3. Akson: Guld
  4. Eva-Lena Sjösteen: Stor och liten
  5. KriBo : Tillsammans
  6. Jannikah: Värme
  7. Ingalill: Längtan
Näst på tur i skrivande stund är # 8, Barbro S som fått tema Oväntat.


STAFETTLAG 2.
  1. Gunsside: Från ovan
  2. Fairy: Okänt
  3. Kadermo: Baksida
  4. Fossing: Söndagsmiddag
  5. Chris o Jonas: Längtan
  6. Marie: Support
Näst på tur i skrivande stund är # 7, Pennelina som fått tema Ljuset.

Listorna över hela laguppställningarna finns i högerspalten.

Andra om , , , ,

fredag 29 januari 2010

Hjälp, jag hinner inte med...


Ojojoj, nu är ni så snabba
att jag inte alls hinner med att uppdatera här! Jag tyckte det gick snabbt när två stycken på samma dag klarade av sina sträckor i stafetten och så kollar jag några timmar senare och då är det tre till som är klar med sina delsträckor! Och jag som inte ens hunnit meddela alla i lag 2 att de är med i laget, hur ska det här gå... :)

Men här kommer en lägesrapport för både lag 1 och lag 2.

För lag 1 har KriBo tagit pinnen vidare och fixat sträcka # 5 på det tema han fick av Eva-Lena: Tillsammans.

-Tillsammans kan ju vara så mycket, säger KriBo och visar bland annat detta flugsvamppar. Via bilden kommer ni till hans inlägg.

KriBo skickar stafettpinnen vidare tillsammans med temat Värme. Camilla stod på tur, men eftersom hon kommer vara bortrest går pinnen vidare till Jannikah och Camilla får en ny chans i slutet av stafetten.

Lag 2 avancerar snabbt framåt och både sträcka # 2 och # 3 är klara. Andrasträckan var Fairys som fick tema Okänt av Gunsside.

-I Budapest finns nämligen en staty av krönikören Anonymus. Han skrev detaljerat ner en del av Ungerns historia under 1100 och 1200-talet, men vem han egentligen var är fortfarande okänt. Så skriver Fairy om den här bilden, de andra okända bilderna ser ni om ni klickar ovan.

Från något Okänt till Baksida gick vi sedan, då det var det tema som Fairy skickade vidare till Kadermo på delsträcka # 3 i lag 2. Och blixtsnabbt gjorde hon sin uppgift!

-... Men årets mörka, snörika och kalla vinter har en baksida, säger Kadermo och visar med sina bilder hur en stolt blomma ser ut när den inte visar sig från sin bästa sida. Klicka som vanligt på bilden för att se alla bilderna.

Fossing är nästa deltagare i lag 2 som Kadermo ger temat Söndagsmiddag. Det låter gott!

..........................................................................................

STAFETTLAG 1.
  1. foto CHIP: Från ovan
  2. Livsturistens Guldkorn i bilder: Förbindelse
  3. Akson: Guld
  4. Eva-Lena Sjösteen: Stor och liten
  5. KriBo : Tillsammans


STAFETTLAG 2.
  1. Gunsside: Från ovan
  2. Fairy: Okänt
  3. Kadermo: Baksida
Hela lagen ser ni i högerspalten.

Hälsningar Helena


Andra om , , ,

Sträcka # 3 och # 4 för lag 1 på samma dag!

Här går det undan så pass att jag inte hinner med att uppdatera en sträcka innan nästa är avklarad, kul! Det är väldigt roligt att se att ni gillar det här och är laddade! Här kommer i alla fall en summering av sträcka #3-4 för lag 1.

Akson tog vid som tredje löpare när hon fick temat Guld av Livsturisten. Det temat förvaltade hon väl och fick till en fin triss med en extra twist:

- Mina tre bilder är guld tolkat på mitt sätt. Första bilden är Bobbo – The cat och blir då Kattguld. Klicka på bilden för att se de andra två kluriga tolkningarna på temat.

Akson skickade sedan vidare stafettpinnen till Eva-Lena Sjösteen som svarade snabbt på temat hon fick, Stor och liten, genom en djurisk triss.

-Bilderna talar ju rätt bra för sig själva och djurfreak som jag är så får det utgöra min stafett, skriver Eva-Lena. Via bilden kommer ni till hela hennes stafettlinlägg.

Den som tar över pinnen från Eva-Lena är KriBo och han får ta sig an temat Tillsammans.

---------------------------------
---------------------------------

STAFETTLAG 1.
  1. foto CHIP: Från ovan
  2. Livsturistens Guldkorn i bilder: Förbindelse
  3. Akson: Guld
  4. Eva-Lena Sjösteen: Stor och liten
  5. Stafettpinnen är nu här >> Kribo >> tema: Tillsammans
Hela laget ser ni i högerspalten.

Hälsningar Helena


Andra om , , ,

Sträcka # 1, lag 2 är avklarad!

Lag 2 drog igång lika snabbt som lag 1 när Gunsside svarade på min utmaning och bloggade sin triss strax efter att jag skickade temat Från ovan till henne. Bilden här nedanför är en av hennes bilder, klicka på den för att se hela trissen.

-Jeg er liten og står under trærne, ser langt der oppe, hører suset og fuglene som suser der från ovan ;), säger Gunsside och skickar sedan stafettpinnen vidare till nästa i lag 2, Fairy, med temat Ukjent/Okänt.

Och nu ser jag att även Akson bloggat sin sträcka för lag 1, men det återkommer jag om i ett separat inlägg så snart jag hinner senare idag.

Hälsningar Helena

------------------------------------------------------------------

STAFETTLAG 2.
  1. Gunsside - Från ovan
  2. Stafettpinnen är här >>Fairy >> tema Okänt
Hela laget kan ni se i högerspalten.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

torsdag 28 januari 2010

Fotostafetten omgång nr 1 - lag 2

Lag 1 drog igång i början av veckan och nu ska lag 2 starta sin stafett! Det är ju ingen tävling dem emellan, men undrar vilket lag som kommer först i mål och lämnar tillbaka stafettpinnen med ett tema till mig..?

För att ta oss till start i det här laget beger oss över till grannlandet i väst, för den som inleder för lag 2 är norska Gunsside. Och jag ger samma tema till henne som till förstasprintern i lag 1, nämligen Från ovan. Det kan bli roligt att se hur olika spår stafetterna kan ta, trots en likadan inledning.

OMGÅNG 1, LAG 2.

  1. Gunsside
  2. Fairy
  3. Kadermo
  4. Fossing
  5. Chris o Jonas
  6. Marie
  7. Pennelina
  8. Nina Xi
  9. Lovisa Språkpolisa
  10. Veronica
  11. Camilla (Rantis)
  12. La Dolce Vita
  13. Hannah/anarkistbävern
  14. Sinneskatten
  15. Nattsyrran
  16. Alice 1.0
  17. Karin
  18. Wojtan
  19. Louise Alexandersson
  20. Helena (Citronodlingen)
...................................................................................................................

Ja, så här ser alltså lag 2 ut. En av de ursprungliga anmälda bloggarna har fallit bort och istället får reserven Louise hoppa in på plats 19 och så hoppas vi att Helena på Citronodlingen har kommit hem från sin semester när det är dags för henne att avsluta stafetten :)

Och det som gäller är:
  • Blogga din triss på det tema du får av personen före dig.
  • Hitta på ett nytt tema till nästa person på listan.
  • I ditt stafettinlägg ska du skriva vilket tema du ger till nästa person, länka till denna, samt länka till Fotostafetten.
  • Skriv en kommentar hos personen efter dig och berätta vilket tema du ger henne/honom. Det är så du skickar stafettpinnen vidare.
  • Du har två dagar på dig att fullfölja din sträcka av stafetten.
Jag är också glad om alla deltagare lämnar en kommentar här i bloggen när ni gjort er del av sträckan tillsammans med länken till era stafettinlägg, så att jag kan länka tillbaka till er. Skulle någon av er inte kunna vara med i stafetten ber jag er meddela mig det så snart ni kan.

Lycka till och god tur!

Hälsar Helena

Andra om , , ,

onsdag 27 januari 2010

Förbindelser levererade på sträcka # 2 - lag 1.

Livsturisten tog med kameran när hon jobbade idag och levererade sen tre nytagna bilder på temat Förbindelse som hon fick av foto CHIP.

- Vattenstrålen utgör en förbindelse mellan kranen och hinken, skriver hon till en av bilderna. Klicka på bilden om ni är nyfikna på de andra förbindelserna.

Sträcka #2 är därmed fullgjord och nu är det upp till Akson att klura på temat Guld som Livsturisten skickade vidare.

Hälsningar Helena

------------------------------------------------------------------
FOTOSTAFETTEN OMGÅNG 1. LAG 1.
  1. foto CHIP - Från ovan
  2. Livsturistens Guldkorn i bilder - Förbindelse
  3. Stafettpinnen är nu här >> Akson >>tema: Guld
Hela laget kan ni se i högerspalten.


Andra om , , ,

tisdag 26 januari 2010

Delsträcka # 1 rekordsnabbt avklarad

Det blev en toksnabb inledning på Fotostafetten när Birgitta på foto CHIP klarade av förstasträckan med en rivstart! Hon bloggade sin triss i foton på temat Från ovan direkt när jag skickade det till henne. Klicka på bilden för att se hela inlägget hos Birgitta.

Kul med ett sånt engagemang, tycker jag och nu får vi se hur Livsturisten klarar av uppgiften som foto CHIP skickade vidare - det temat är Förbindelse.

Jag hoppas det är okej med alla deltagare att jag visar upp en bild ur era stafettrissar här när jag skriver om varje etapp. Meddela mig annars, så låter jag bli.

Hälsningar Helena

--------------------------------------------------------------------------------

OMGÅNG #1. LAG 1.
  1. foto CHIP - tema Från ovan
  2. Här är stafettpinnen nu >> Livsturistens Guldkorn i bilder >>tema: Förbindelse
Hela stafettlaget kan ni se i högerspalten.

måndag 25 januari 2010

Fotostafetten omgång nr 1 - lag 1


Då kickar vi igång Fotostafettens första omgång!
För att alla som ville vara med i Fotostafetten skulle få en plats, bildade jag två stafettlag med 20 deltagare i varje och stafetterna kommer att starta med några dagars mellanrum.

Först ut är lag 1 och den första sträckan inleds av Birgitta på foto CHIP och det tema som jag ger henne är Från ovan. Birgitta har nu två dagar på sig att blogga sina tre bilder på temat innan hon ska skicka stafettpinnen vidare tillsammans med ett tema som hon väljer till Livsturisten. Lycka till!

Nedan finns hela den första laguppställningen och jag kommer att uppdatera listan med direktlänkar till respektive stafettinlägg allt eftersom stafetten fortskrider. I högerspalten finns listan över båda stafettlagen och där kommer jag uppdatera med direktlänkar allt eftersom varje delsträcka blir klar. Därför vill jag be alla deltagare att skriva en kommentar här i bloggen så snart ni gjort klar er sträcka av stafetten tillsammans med direktlänken till inlägget, så att jag på ett enkelt sätt kan hålla listan aktuell. Tack på förhand!



OMGÅNG 1, LAG 1.
  1. foto CHIP
  2. Livsturistens Guldkorn i bilder
  3. Akson
  4. Eva-Lena Sjösteen
  5. KriBo
  6. CamillasFoto.se
  7. Jannikah
  8. Ingalill
  9. Barbro S
  10. Lisa
  11. Halloj världen!/Inger
  12. Pillargontanten
  13. Rajson
  14. Hagemor
  15. Carina
  16. Bitten
  17. Ingrid
  18. Margareta
  19. Sandra
  20. Cecilia/Svengland
..............................................................................................................................

En deltagare som anmält sig, Marcella, har jag tyvärr inte kunnat besöka eftersom bloggen är lösenordsskyddad. Så om du läser det här Marcella och fortfarande vill delta i stafetten måste du återkomma med en adress till en öppen blogg.

Följ min blogg med bloglovin för att enkelt hålla koll på när det händer nåt här!

Det ska bli så roligt att få följa er på stafetten och se hur ni tolkar era teman och inte minst vilka teman ni kommer att skicka vidare till varandra!

Nu kör vi!

hälsar Helena på Bildbloggerian

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

söndag 24 januari 2010

Anmäl dig till Fotostafetten här


Här anmäler du dig om du vill få en plats i stafettlaget.

Du anmäler dig genom att lämna en kommentar till detta inlägg, glöm inte bort att skriva länken till din blogg så att jag kan hitta till dig.

Det finns 25 platser i ett stafettlag. De första 10 som anmäler sig är garanterade en plats, resterande platser kommer jag att lotta ut bland alla som anmält sig innan anmälningstiden går ut idag söndag kl 18 om det är fler än 25 anmälda då. Om det det skulle bli väldigt många som är intresserade kan det eventuellt bli två parallella stafettlag.

UPPDATERING: Jag kommer köra två parallella stafettlag, så det går bra att fortsätta anmäla er! Jag meddelar här när jag stänger anmälan.  Anmälan är nu stängd och jag kommer dela in de 40 anmälda i två stafettlag. Jag återkommer här med mer info så snart jag hinner.

Läs mer om Fotostafetten och hur den går till här.

Hälsningar från stafettcoachen Helena :)

Andra om , , , ,

lördag 23 januari 2010

Fotostafetten närmar sig - så kommer det funka


Välkommen till Fotostafetten
- ett sidospår till Fototriss! Närmare 100 personer var intresserade av att vara med i en stafett när jag ställde frågan i Fototriss, vilket är jätteroligt, så då kör vi en stafettomgång! Liksom i Fototriss handlar det om att visa tre bilder på givet tema och här är det allra roligast om du fotograferar nya bilder på det tema du får.

Kortfattat kommer Fotostafetten att gå till så här:
  • Man bloggar en triss av bilder på det tema man fått av personen före i listan
  • Man ska hitta på ett nytt tema till nästa person
  • Man har två dagar på sig göra sin stafett-triss och skicka stafettpinnen vidare
  • I sitt inlägg ska man skriva vilket tema man ger till nästa person på listan, länka till den personen, samt länka hit till Fotostafetten.

Upplägget med några fler ord:

Den första deltagaren får sitt tema av mig och ska blogga tre bilder på temat. Denna person ska därefter ge ett nytt tema till nästa deltagare på listan. Så fortsätter det sedan tills den sista personen på listan har fått sitt tema och den ska slutligen ge ett tema till mig, så avslutar jag hela Fotostafetten.

Stafettpinnen skickas vidare genom att man i sitt stafettinlägg skriver vilket tema man ger till nästa deltagare och länkar till denna person, så att det blir lätt att följa stafetten. Det är också viktigt att man sedan skriver en kommentar hos den personen och meddelar vilket tema den personen får. Jag kommer alltså inte att meddela teman till er deltagare, utan det är ni själva som håller stafetten igång. Kom även ihåg att länka hit till Fotostafetten.

Jag tycker det vore roligt om man skriver några rader om sina bilder och hur man tänkt kring temat man fått, och kanske också något om det tema man skickar vidare till nästa person.

Varje deltagare har två dagar på sig att blogga sin stafett-triss och skicka stafettpinnen vidare till nästa person med ett nytt tema. Men naturligtvis är det kul om du är snabb och bloggar din stafett-triss på kortare tid, det är ju bara roligt om tempot hålls högt i stafetten. Det finns plats för 25 deltagare, så den kommer alltså pågå som längst i 50 dagar.

Håller man inte tvådagarsgränsen
, stryks man ur laget och då går stafettpinnen och temat vidare till nästa person i listan. Men, om du inser när det blir din tur att du inte kommer att ha möjlighet att skicka pinnen vidare i tid, kan du meddela mig det direkt och själv kontakta nästa person i laget och be den ta över temat. Då behåller du din plats i laget och placeras sist i listan i stället. Den här regeln har jag för att stafetten inte ska stanna av, utan hela tiden gå framåt så att ingen behöver vänta för länge på att få sitt tema.

Hur blir du då en i stafettlaget? Jo, då ska du anmäla dig genom att lämna en kommentar i det separata anmälningsinlägget här i bloggen som kommer att vara öppet söndag 24 januari från kl 08 fram till kl 18. För att stafetten inte ska pågå i flera månader innan den är klar, så har jag begränsat antalet platser i laget till 25. De första 10 som anmäler sig är garanterade en plats. De resterande platserna kommer jag att lotta ut bland alla som anmält sig under under anmälningstiden.

Om laget inte skulle bli fullt under söndagen, låter jag inlägget vara öppet tills anmälningslistan fyllts. Om intresset skulle bli väldigt stort kan det tänkas att jag kör med två parallella stafettlag.


Låter det här krångligt? Har jag glömt något? Vill du att jag förtydligar något? Har du några synpunkter på eller förslag till upplägget? Skriv en kommentar!

Hälsningar från Helena

Andra om , , , ,